Life is a highway

Livet som småbarnsförälder, fru, dotter, syster, vän och tankbilschaufförska. Allt från svammel till viktiga saker i mitt tycke!

Ska gå å dö i ett hörn..

Kategori: Allmänt

Har jävlat nyligen vare dödssjuk i förkylning, nu kommer de nog tillbaka! Ha bara under kvällen blive snorig och ha känningar i halsen, äre inte knä så bli man sjuk..
Timpen är också risig, han snorar men har då ingen feber (tack å lov!)
sover dåligt, fyfan vilket helvette de va natten till idag, bläh.. Fick stiga upp 4 å göra välling för han var helt otröstlig.
Han ha skite 5 bajsblöjor idag också, så jag vet int om de är tänder på G eller om det är all frukt han äter..
Lär nog bli varse..
Å som sagt, byta blöja på han är ingen barnlek.. Phew!

Har surrat med min syster idag <3 det var behövligt för hon saknar jag.
Min lillebror också, som är typ 100 mil häirfrån :(

Mamma kommer som sagt i helgen, så nu får jag ladda i mig mycke föräldragos :) Pappa va ju här i helgen, å nu kommer mammsen :)
Så det som är inplanerat är kolla på bilbarnstol, fara på storheden och dra en ragg på badhuset :)
Sen såklart ska jag hjälpa maken med allt som är nödvändigt nu, ska passa på när vi har barnvakt!
För det är verkligen bristvara här, vi har inte så mycket kompisar och dom vi har vill vi int direkt kasta våra ungar på, dom har nog med sitt..
Min familj är drygt 20 mil bort åt bägge hållen :P  Så vi är som ensamma här, men vi klarar oss :)

Nä, nu ska jag snyta mig, borsta tänderna och lägga mig å se 70show, för de får mig på glatt humör! Sen zZzova!
Förhoppningsvis sova bort den här jävla förkylningen, om det är möjligt med skrutten som också sover dåligt.
Imorrn kom maken hem från jobb, så bara ladda batterierna ;)

tjing


Timo 10 månader!

Kategori: Timo 9-12 mån

Han fyller ju faktiskt 11 månader nu den 24e, men jag har ju inte drage nån uppdatering på lillkillen så här kommer den! ;)

Senaste BVC besöket resulterade i
8710g och 70cm!
Huvudomfånget minns ja int, men han följer kuvan perfek! Förutom att han är liiite kortare än "normalt".

När han föddes var han 49cm och vägde 3030g, haha han ha vuxe en del, min bäbis!

Han kan:
Sitta helt själv
Sätta sig upp
Gå med stöd
Ställa sig upp efter möbler
Gå efter möbler
Krypa på alla fyra
Hasa/masa/åla sig fram
Ta sig uppför trappor

Han äter precis som vi gör, förutom att jag är lite försiktig med mjölken, skräpmat ger ja han icket, samt socker.
Han får provsmaka, men inte några portioner.
Han äter gröt då han vaknar, frukt mellan frukost och lunch.
Till lunch äter han oftast det jag äter, är de något näringsfattigt jag äter får han barnmatsburk.
Sen äter han frukt igen som mellis, och middag samma som oss.
Sen en vällingflaska till kvällsmål då han ska lägga sig. Ibland kan de bli en vällingflaska extra under dan, och nån flaska på natten om han är mycket orolig eller sjuk.
Annars har han slutat äta på nätterna, dock kan han vara törstig.
Han älskar clementiner! Han älskar frukt överhuvudtaget, men för tillfället är clementiner en storfavorit, han grinar till och med då jag skalar för sakta ;)

Han har fått fyra tänder uppe och två nere :)

Han har storlek 4 i blöja, och som det är nu varierar jag mellan vanlig blöja och byxblöja då byxblöjan är underbar då han är ganska så bråkig under blöjbyten, ungen vill icket ligga still!
Varierar även mellan libero och pampers, jag föredrar libero byxblöja och pampers vanlig blöja.

Han har storlek 74 nu, men har börjat kunna ha en del 80 kläder.

Storlek 19-20 på fötterna

Allting är perfekt, han klara 10 månaders kontrollen galant, förutom att han inte ville klappa händerna/klappa med två klossar.

Han vet också vars lampan är, och som sagt han ver verkligen vad en clementin är. Visar man han en clementin så kommer han i iiilfart!

Sover mellan 8 och 6:30 på nätterna, varav att han faktiskt vaknar och vill dricka en klunk vatten.
Men han har varit / är i de stadiet han har separationsånget, så han vaknar ofta för att kolla vars jag är, och till och med vare så kinkig att bara mamma duger. Så efter råd från BVC sköterna så ska Pappa sköta om de mesta då han har tid, dock så är ju gubbrackarn borta och jobbar nu. Annars äre han som sköter kvällsrutiner för att Timpen ska vänja sig vid det också!

Vi har sökt dagisplats, hellst att han börjar runt andra veckan i December så vi får mjukstarta med dagis, Då jag börjar jobba igen i början av Januari. Så länge vi får plats! För det har jag inte hört något om!
Men ändå har vi blivit bjudna på föräldramöte på dagis på Tisdag, så det ser jag framemot! :)

Han älskar att åka barnvagn, vara å handla och få sitta i varuvagnen, han är jätte kittlig under fötterna, magen och under armarna. När han är på gott humör så skrattar han även då man kittlar under hakan :)
Han gapskrattar då han får åka på pappas axlar och då dom skuttar fram.

Åh, glömde nästan det bästa han vet. BADA! Han är helt galen i vatten!
På babysimmet som vi går nu (dock har jag inte kunnat fara nu senaste pga knät) kan han dyka, simma med uppblåsbara kuddar runt armarna (sparkar med benen) hoppa och "dyka" från kanten! Han är sååååååååå duktig min älskling!! :D

pepp!

Kategori: Allmänt

Nu har jag tage tummen ur röven och ska fara å provträna med instruktör på Artic gym, varför jag valde ett gym i Öjebyn är för att man får in ett simkort också, vi har ju s.t.a.r här uppe, typ 500m härifrån, men det är inget badande där inte och dyrare.
He bli nog bulla! Men får se hur länge min motivation håll i sig, med tanke på att jag börjar snart om å jobba också. Men vill man va fin får man lida pin!
Knät känns då bättre också, svullnaden har nog gått ner varför det går faktiskt bra att gå, men gå nerför i trappor å så går inte så bra, så det är väll på god väg, igen..

Sandra å Tomas var förbi och tog en kaffekopp eller två och käkade äppelkakan jag faktiskt bakat åt dom ;)
Sen att dom vare hela jävla dan i Sunderbyn och sen ändå ides köra hit var gulligt :) hihi!
Men framför allt roligt! Det är alltid roligt ha dom på kaffe här! Som jag sa till Sandra, vore de int för att he ä Js ex så hade nog hon vare min b f f ;) Hahah! ;D

Peppad är jag också då jag pratade med maken i telefon och suttit å planerat hur vi ska göra me alla rum, vi ska nu kanske till och med i helgen om vi får tillåtelse av lilla damen i huset kasta ut hennes våningssäng och plocka in en "riktig" säng, så får hon lite förändring i rummet också! Så ska J börja lite smått att slita upp golvet, sen äre bara bära ut garderoberna och öppna upp dörren som är tapetserad över.
(Lilla damens rum och vårat gästrum som ska bli Timpens rum har nämligen en dörr mellan sig. Så det är inte separata rum. Som vi nu ska göra dom till så ungarna får var sitt)
Så he kanske börja hända lite grejer här!

Nu har jag äntligen tagit kort på hur hallen ser ut, det är inte färdigt men snaaaart!
(lite synd också att jag inte har en före och efter bild, men där den vita garderoben har stått hare vare en vägg och en dörr in till ett kallskafferi, och fönstret breve ytterdörrn har inte funnits där tidigare heller, ej heller klinkersgolve)




Å i helgen kommer som sagt min mor hit! Så det ska mysas! Och förhoppningsvis på Fredag ska vi pjutta på i Lilla damens rum (om vi får lov!)
Sen på Måndag ska vi på möte, som ni kanske har turen att läsa om i den andra bloggen (hära).
eftersom det kan vara känsligt, dock inte för mig. Men.. andra! Å som sagt, vill int ha ett andra världskrig (för våran del..) igen.

Nu ska jag hänga lite tvätt, sen gå å krypa ihop hos min lillkille :)



Första upptäcksfärden i nysnön





Lill-go-wilma och timpen raggar runt!





skadad..

Kategori: Allmänt

Jag rackla till knät i Torsdags, är ju duktig å rör på fläsket här hemma! Å när jag satt mig på knä å skulle hämta andan, så small de till. Jag tittade på J; "Nääää! jag vill inte gå på kryckor igen förbannat" med gråten i halsen. Å mycke riktigt, so it is. Fast ja kämpar å går utan, får för mig att om jag rör knät så går de om fortare..
Så inge babysim idag:( vågar ränt int.
Alltså jag var med om en liten olycka för 4 år sen drygt, då jag vred sönder korsbandet och två minisker, varav en minisk kunde dom sy ihop och en fick dom plocka bort. Korsbandet gick icket rädda, så jag lever utan! Å då är detta jävla knä väldigt ömtåligt och sitter jag eller rör mig på fel sätt så kan de låta pang ibland och då äre krycks som gäller.. Bara leva me de!

Pappa va här i helgen å gjorde hallen så gott som klar!;D Wiho!:)

Johan har åkt på jobb en vecka i Bolidn, jag ligger i soffan å ser på när min ögonsten ser Bilar, och strax äre dags för tupplur så då ska jag krypa ihop med gossen och njuta av sömn å den bästa närheten som finns!:D

crap

Kategori: Allmänt

missade cellprovskontrollen idag, tuuuutalt glömt av!
Har haft gobben hemma hela dan, å vi ha fan int gjort nå vettigt!
Men Sandra å Oomas ha vare hit ikväll, så man ha haft lite kissfläckar i trollerna efter man fått garva åt desaa toka!
Nueh, ska jag se SoA med maken, å drömma mig bort. Sen sova, för imorrn kl 7 kommer elektrikern hit. Då blire inge svassande i morgonrocken, tyvärr..

macarena

Kategori: Allmänt

Idag ha vi vare på vc me lillbubben för hans pink ha lukta fan, men inget onormalt var de då! Så de va ju skönt. Nu väntar jag på maken som tvingat iväg mig på massage. Jag tycker inte om att visa mitt ryggfläsk för okända:( Bit ihop quinna! Annars äre ganska mycke ointressant som händer, jag äter, skiter, ser desperate housewives, pussas med båda killarna å sover! Lite julklappar är avverkade också.. Jo! jag har köpt ett eluttag också.

Tervetuloa!

Kategori: Allmänt

Sådärja, en språjkansh ny blogg, som dessutom inte är lösenordsskyddad ;)
Så jag ska hålla fingrarna och käften i styr, jag skall icket förarga någon!
Ska bara skriva sånt där som nyfikna, snokande människor vill veta. Typ vad jag åt till middag, hur stort lass skit de va i timos blöja, våran krånglande dator, vilket skitväder det är och Js snarkande!

Kan väll summera hur livet ser ut i dagsläget;

Våran hall börjar ta form, jag ha ringt elektriker idag som kommer i em och kollar över vad som ska göras, på lördag kommer min far och ska göra sista touchen. Så jag lär väll ha drage på mig tapetserarkläderna och kletar tapeter på söndag! Förhoppningsvis..

Vi har äntligen vinterstädat ute, så det ser inte ut som ett skrotupplag längre..

Jag har gått ner 5 kg, Whoppidoo! Jag väger nu lika mycke som jag gjorde INNAN jag kladde ut ongen min!

Julklappslistan är skriven å klar, nu ska de bara handlas.

Min älskade lillebror har flyttat till Årjäng!

Jag är jävlat stoltast över min mamma!

Jag gruvar mig över dagisspektaklet, läste på PT att det finns typ inga dagisplatser. Bröl, jag som var peppad på att börja om å kuska. Bråka med min älskade illaluktande olja, frussna slangar och fastkörningar! Sitta å vråla till radion och äta clementiner:) Men, i värsta fall får jag väl ta ut mina sista föräldradagar tills de finns dagisplats. Äh, he ordna sig!

Idag står babysim på schemat, min pojk är jävlat bäst! Helvette va han sprattlar å simmar å ha sig! Han hoppar från kanten och skrattar hysteriskt när man sjunger i grupp och kastar ungarna upp å ner i vattnet! Jag är typ världens gladaste mamma efteråt, för man blir så jäkla glad av å se ungen så lycklig å tycka nått är så kul!







Btw, det är 1 årskalas här den 24e november. Om nån är sugen på å komma förbi på lite fika, å såklart presenter till ungen min! ;D
Herregud, han fyller ett år.. ETT ÅR?!
vars tog min bäbis vägen?

Välkommen till min nya blogg!

Kategori: Allmänt

Mitt första inlägg.